Hagymás-virslis sörszendvics



Hozzávalók: 4 nagy puffancs (vagy 8 kicsi zsemle), 4-5 dl tej, 2 kis pár virsli, 2 közepes vöröshagyma, 3 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 1-1 teáskanál mustár és ketchup, 1 evőkanál majonéz, 2 evőkanálnyi csípős csalamádé
A megtisztított és karikákra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon, fedő alatt üvegesre párolom és kihűtöm. A puffancsokat úgy vágom félbe, hogy az egyik oldalukon egyben maradjanak. Belsejüket kiszedem. Az üregeket vajjal, mustárral, ketchuppal és majonézzel bekenem. A virslik bőrét lehúzom és felkarikázom. A csalamádét, a virsli karikákat, a párolt vöröshagymát és a reszelt sajt egyharmadát a puffancsokba töltöm, majd a töltött péksüteményeket kissé összenyomom, és hústűvel összetűzöm. A megborsozott, megsózott tejben megmártom. A tejből kivéve tálra rakom. Párpercnyi szikkasztás után ismét belemártom a tejbe, majd lecsöpögtetem. Ezután előmelegített grillsütő rácsára vagy sütőlemezre rakom, és szép pirosra megsütöm. A megmaradt sajttal meghintem, és a sütőbe visszatéve már csak annyi ideig pirítom, amíg a sajt ráolvad, de még nem barnul.