Hozzávalók: 4 nagy puffancs (vagy
8 kicsi zsemle), 4-5 dl tej, 2 kis pár virsli, 2 közepes vöröshagyma, 3 dkg
vaj, 10 dkg reszelt sajt, 1-1 teáskanál mustár és ketchup, 1 evőkanál majonéz,
2 evőkanálnyi csípős csalamádé
A megtisztított és karikákra
vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon, fedő alatt üvegesre párolom és kihűtöm.
A puffancsokat úgy vágom félbe, hogy az egyik oldalukon egyben maradjanak.
Belsejüket kiszedem. Az üregeket vajjal, mustárral, ketchuppal és majonézzel
bekenem. A virslik bőrét lehúzom és felkarikázom. A csalamádét, a virsli
karikákat, a párolt vöröshagymát és a reszelt sajt egyharmadát a puffancsokba
töltöm, majd a töltött péksüteményeket kissé összenyomom, és hústűvel
összetűzöm. A megborsozott, megsózott tejben megmártom. A tejből kivéve tálra
rakom. Párpercnyi szikkasztás után ismét belemártom a tejbe, majd
lecsöpögtetem. Ezután előmelegített grillsütő rácsára vagy sütőlemezre rakom,
és szép pirosra megsütöm. A megmaradt sajttal meghintem, és a sütőbe visszatéve
már csak annyi ideig pirítom, amíg a sajt ráolvad, de még nem barnul.