Hozzávalók: 1 doboz bármilyen
fajta paradicsomos halkonzerv, 1 nagy, héjában főtt burgonya, fél citrom leve
és reszelt héja, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, 6-8 db
húsos zöldpaprika.
A főtt burgonyát meghámozom,
lereszelem és hozzáteszem a dobozából kibontott halat, az összes olajával együtt.
Citromlével, citromhéjjal, zúzott fokhagymával, törött borssal ízesítem, majd
az egészet addig keverem, amíg egynemű massza nem lesz belőle. Megmosott,
kierezett, és kicsumázott, zöldpaprikába töltöm, ezután a paprikákat egyenként
folpack fóliába csomagolom, és a hűtőszekrényben jól lehűtöm. Tálalás előtt a
paprikákat ujjnyi vastagra felszeletelem, és lapos tálra teszem. Tetszés
szerint díszíthető salátalevéllel, apróra vágott petrezselyemmel. Pirított
péksütemény illik hozzá.
Elkészítési ideje: kb. 25 perc.