Hátszínsültes zsemle



4 szezámmagos, vagy más zsemle, 150 g káposztasaláta, 1 evőkanál reszelt torma (üveges), 8 vékony szelet hátszínsült (kb. 175 g), 1 csomó retek, zöldjével, ízlés szerint 
Fűrészes pengéjű késsel vízszintesen középen elvágjuk a zsemléket.  A káposztasalátát gondosan elkeverjük a tormával, majd a zsemlék alsó felét mintegy 5 mm vastagon megkenjük vele. A hátszínsült-szeleteket úgy hajtjuk össze, hogy pontosan fedjék a fél zsemléket; ezután 2-2 szeletet helyezünk a káposztasalátával megkent zsemlére. Végül a húsra még egy kevés káposztasalátát teszünk. Egy kivételével az összes retket megmossuk, megtörölgetjük, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. ezeket is elosztjuk a zsemléken. Az egészet lefedjük a zsemlék felső részével. A zsemléket tálra helyezzük. A félretett retket zöldjével együtt megmossuk, megtisztítjuk, szárazra töröljük, és ízlés szerint ezzel körítjük a hátszínsültes zsemléket. Azonnal tálaljuk, vagy lehűtjük.