4 szezámmagos, vagy más zsemle,
150 g káposztasaláta, 1 evőkanál reszelt torma (üveges), 8 vékony szelet
hátszínsült (kb. 175 g), 1 csomó retek, zöldjével, ízlés szerint
Fűrészes pengéjű késsel
vízszintesen középen elvágjuk a zsemléket.
A káposztasalátát gondosan elkeverjük a tormával, majd a zsemlék alsó
felét mintegy 5 mm vastagon megkenjük vele. A hátszínsült-szeleteket úgy
hajtjuk össze, hogy pontosan fedjék a fél zsemléket; ezután 2-2 szeletet
helyezünk a káposztasalátával megkent zsemlére. Végül a húsra még egy kevés
káposztasalátát teszünk. Egy kivételével az összes retket megmossuk,
megtörölgetjük, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. ezeket is elosztjuk a
zsemléken. Az egészet lefedjük a zsemlék felső részével. A zsemléket tálra
helyezzük. A félretett retket zöldjével együtt megmossuk, megtisztítjuk,
szárazra töröljük, és ízlés szerint ezzel körítjük a hátszínsültes zsemléket.
Azonnal tálaljuk, vagy lehűtjük.