Hozzávalók: 4 nagy, lehetőleg
egyenes kifli, 2 pár virsli, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál ketchup (vagy sűrű
paradicsommártás), 20 dkg csalamádé vagy savanyú káposzta, 2 evőkanál majonéz,
4 dkg reszelt sajt.
A kifliket hosszában úgy vágjuk
ketté, hogy az egyik oldalukon egyben maradjon. Óvatosan szétnyitjuk, majd
mindegyiket megkenjük a majonézzel, a mustárral és a paradicsommártással.
Ezután belefektetjük a bőrétől megfosztott virsliket. Ráhalmozunk a
csalamádéból, és eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot, majd az egészet kissé
összenyomjuk. A "hot dogokat" tepsire rakjuk, és a gázsütőben addig
forrósítjuk (vagy az előmelegített grillsütő rácsára helyezve grillezzük), amíg
a belsejükben lévő virsli és a sajt átforrósodik. (Mikrohullámú sütőben
pillanatok alatt elkészíthető.) Külön is kínáljunk mellé csalamádét vagy egyéb
savanyúságot, esetleg salátát!
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.