Házi "hot dog", amerikaiasan (4 személyre)



Hozzávalók: 4 nagy, lehetőleg egyenes kifli, 2 pár virsli, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál ketchup (vagy sűrű paradicsommártás), 20 dkg csalamádé vagy savanyú káposzta, 2 evőkanál majonéz, 4 dkg reszelt sajt.
A kifliket hosszában úgy vágjuk ketté, hogy az egyik oldalukon egyben maradjon. Óvatosan szétnyitjuk, majd mindegyiket megkenjük a majonézzel, a mustárral és a paradicsommártással. Ezután belefektetjük a bőrétől megfosztott virsliket. Ráhalmozunk a csalamádéból, és eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot, majd az egészet kissé összenyomjuk. A "hot dogokat" tepsire rakjuk, és a gázsütőben addig forrósítjuk (vagy az előmelegített grillsütő rácsára helyezve grillezzük), amíg a belsejükben lévő virsli és a sajt átforrósodik. (Mikrohullámú sütőben pillanatok alatt elkészíthető.) Külön is kínáljunk mellé csalamádét vagy egyéb savanyúságot, esetleg salátát!
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.