Hozzávalók 4 adaghoz: 2 ek.
tisztított dióbél, 15 dkg márványsajt, 4 piros salátalevél (radicchio), 1
körte, 1 ek. citromlé, 8 szelet rozsos szendvicskenyér, 4 ek. majonéz (vagy
majonézes szendvicskrém)
Előkészítés: A diót durva
darabokra, a sajtot 4 vastag szeletre vágjuk. A salátaleveleket leöblítjük,
megszárítjuk. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kivájjuk, húsát
vékonyan felszeleteljük, és azonnal megcsepegtetjük citromlével.
Elkészítés: A kenyérszeleteket
megpirítjuk, kissé hűlni hagyjuk. Megkenjük a majonézzel. Négy kenyérre
fektetjük a salátaleveleket, erre sajtot, és elosztjuk rajta a körtegerezdeket.
Megszórjuk dióval, ráborítjuk a maradék kenyérszeleteket, és háromszög alakúra
kettévágjuk.
1 adag: 1715 kJ/410 kcal