Káposztás-sajtos lángos 5 személyre



Nehézség: 3 Elkészítési idő: 150 perc
1 1/2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 1 púpozott teáskanál cukor, púpozott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, 10 dkg főtt burgonya, 2 dl tejföl. 2 1/2 -3 dl langyos víz, 5 dkg zsír, 15 dkg előre megpárolt káposzta, 10 dkg reszelt sajt.
Az élesztőt, a cukrot és 1 evőkanál lisztet 1 dl langyos vízben simára keverjük, majd felfuttatjuk. A főtt burgonyát finom reszelőn lereszeljük, és a liszttel, sóval, borssal, a kovásszal meg a maradék langyos vízzel közepesen kemény tésztává dolgozzuk. Beledolgozzuk a párolt káposztát, lisztezett tálba tesszük, a tetejét is meghintjük kevés liszttel, és letakarva duplájára kelesztjük. Annyi cipócskát formázunk belőle, ahány lángost akarunk készíteni. Zsírral kikenünk egy jó nagy tepsit, amelyben nem túl közel egymáshoz elhelyezzük a kissé széthúzogatott tésztadarabokat. Tetejüket sós tejföllel megkenjük. A sütő aljába tolunk egy vízzel telt kis lábost, hogy a gőzben ne száradjon ki, ne legyen kérges a lángos. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon pirosra sütjük. Még tűzforrón meghintjük reszelt sajttal, és néhány percre visszatoljuk a már kikapcsolt sütőbe. Sörrel vagy száraz borral kínáljuk.