(4 személyre, 12 darab)
Hozzávalók: öklömnyi karfiolfej,
1 dl tejföl, 3 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 közepes fej vöröshagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors, késhegynyi tört borókabogyó, 1 teáskanál
mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 12 vékony szelet kenyér. A megtisztított
karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, sós vízbe tesszük. Az
újraforrástól számított 3 percig főzzük. Leszűrve villával összetörjük. Amíg a
karfiol fő, a finomra vágott vöröshagymát összekeverjük a vajjal, a reszelt
sajtot hozzáadjuk, és a fűszerekkel ízesítjük. Ezután belekeverjük az összetört
karfiolt és a finomra vágott petrezselyemzöldet, végül hozzáadjuk a tejfölt. A
kenyérszeletekre rákenjük a karfiolos krémet, és a sütőben szép pirosra
megsütjük a szendvicseket. Elkészítési ideje: kb. 30 perc.