Karfiolos szendvics



(4 személyre, 12 darab)
Hozzávalók: öklömnyi karfiolfej, 1 dl tejföl, 3 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 közepes fej vöröshagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors, késhegynyi tört borókabogyó, 1 teáskanál mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 12 vékony szelet kenyér. A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük. Leszűrve villával összetörjük. Amíg a karfiol fő, a finomra vágott vöröshagymát összekeverjük a vajjal, a reszelt sajtot hozzáadjuk, és a fűszerekkel ízesítjük. Ezután belekeverjük az összetört karfiolt és a finomra vágott petrezselyemzöldet, végül hozzáadjuk a tejfölt. A kenyérszeletekre rákenjük a karfiolos krémet, és a sütőben szép pirosra megsütjük a szendvicseket. Elkészítési ideje: kb. 30 perc.