Klubszendvics


Klubszendvics 1.

Hozzávalók 1 személyre: 2 szelet angolszalonna, 3 szelet kenyér, 1 kiskanál majonéz, 4 szelet paradicsom, 2 salátalevél, 1 megsütött és csíkokra vágott (90 g-os) csirkemell Megsütjük az angolszalonnát. Kenyérpirítón megpirítjuk a kenyeret. Két szeletet megkenünk vajjal, a harmadikat majonézzel. Az első szeletre rátesszük a paradicsomokat, az angolszalonnát és 1 salátalevelet. Beborítjuk a másik szelettel. A harmadik szeletre salátalevelet teszünk és a csirkemellet. Ezt a szeletet az előző szeletre tesszük. 4 részre vágjuk. Pehellyel tálaljuk. Forrás: Egyszerűen Remek szakácskönyv

Klubszendvics 2.

Hozzávalók: 12 szelet szendvicskenyér, 2 főtt tojás, 4-4 szelet gépsonka, szalámi, és ementáli sajt, 1 csomag retek, fél kígyóuborka, 2 evőkanál majonéz, 5 dkg vaj.
A kenyérszelete héját lehámozzuk, négy szeletet megvajazunk, elhelyezünk rajta egy-egy szalámi- és sajtszeletet, felkarikázott kígyóuborkát. Mindegyikre ráfektetünk egy-egy kenyérszeletet, azt megkenjük majonézzel, ráfektetünk egy-egy gépsonkaszeletet, erre felkarikázott tojás- és retekkarika jön, majd beborítjuk a megmaradt kenyérszeletekkel. Átlósan két háromszögre vágjuk az emeletes szendvicset. (Ha tízóraira-uzsonnára szánjuk, csomagoljuk folpackba, hogy friss maradjon.)