Klubszendvics 1.
Hozzávalók 1 személyre: 2 szelet
angolszalonna, 3 szelet kenyér, 1 kiskanál majonéz, 4 szelet paradicsom, 2
salátalevél, 1 megsütött és csíkokra vágott (90 g-os) csirkemell Megsütjük az
angolszalonnát. Kenyérpirítón megpirítjuk a kenyeret. Két szeletet megkenünk
vajjal, a harmadikat majonézzel. Az első szeletre rátesszük a paradicsomokat,
az angolszalonnát és 1 salátalevelet. Beborítjuk a másik szelettel. A harmadik
szeletre salátalevelet teszünk és a csirkemellet. Ezt a szeletet az előző
szeletre tesszük. 4 részre vágjuk. Pehellyel tálaljuk. Forrás: Egyszerűen Remek
szakácskönyv
Klubszendvics 2.
Hozzávalók: 12 szelet
szendvicskenyér, 2 főtt tojás, 4-4 szelet gépsonka, szalámi, és ementáli sajt,
1 csomag retek, fél kígyóuborka, 2 evőkanál majonéz, 5 dkg vaj.
A kenyérszelete héját lehámozzuk,
négy szeletet megvajazunk, elhelyezünk rajta egy-egy szalámi- és sajtszeletet,
felkarikázott kígyóuborkát. Mindegyikre ráfektetünk egy-egy kenyérszeletet, azt
megkenjük majonézzel, ráfektetünk egy-egy gépsonkaszeletet, erre felkarikázott
tojás- és retekkarika jön, majd beborítjuk a megmaradt kenyérszeletekkel.
Átlósan két háromszögre vágjuk az emeletes szendvicset. (Ha tízóraira-uzsonnára
szánjuk, csomagoljuk folpackba, hogy friss maradjon.)