Hozzávalók 4 személyre: 2 paradicsom, 4 kisebb savanykás alma, 10 dkg
baromfivirsli, 1 baget, 1 dkg vaj, 4 dkg mandulaforgács, 8 dkg trappista sajt
Előkészítés: a paradicsomot
megmossuk, húsát kis darabokra vágjuk. Az almát megmossuk, négybe vágjuk,
magházát eltávolítjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A virsliket hosszában
kettévágjuk.
Elkészítés: A bagettet
kettévágjuk hosszában, majd vízszintesen, és megvajazzuk. Rátesszük a fél
virsliket. A grillt vagy a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk. A
bagetre szórjuk az alma- és paradicsomkockákat. Megszórjuk a mandulaforgáccsal,
ráreszeljük a sajtot, és a sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük (amíg a sajt
megolvad).
1 adag: 1475 kJ/355 kcal