Almás szendvics




Hozzávalók 6 személyre: 3 pohár héjától megtisztított és kockára vágott alma, 3 evőkanál méz, 1/2 pohár majonéz, 1/2 kiskanál őrölt fahéj, 1 almás-gyümölcsös kenyér, 1/2 pohár reszelt sajt
Összekeverjük az almát a mézzel, majonézzel és fahéjjal. Felszeleteljük a kenyeret. Minden egyes szeletre egyforma mennyiséget teszünk a töltelékből. Sütőlemezre rakjuk. Megszórjuk sajttal, és sütőbe tesszük. Amikor a sajt megolvad, kivesszük. Azonnal tálaljuk.
Almás kenyér:
125 g zsír, 1 pohár cukor, 2 tojás, 2 pohár liszt, 1 kiskanál só, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál vaníliaolaj, 2 evőkanál sűrűtejföl, 2 pohár megtisztított és kockára vágott alma.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Gondosan, könnyű masszává keverjük a cukrot és a zsírt. Hozzáadjuk a tojásokat; alaposan összekeverjük. Állandó keverés közben, kis adagokban hozzászórjuk a sóval, szódabikarbónával és sütőporral elvegyített lisztet. Hozzáadjuk a vaníliaolajat, összekeverjük. Hozzáadjuk az almákat. A tésztát kizsírozott formába öntjük. 55-60 perig sütjük a sütőben. Kivesszük a sütőből, és drót alátéten hagyjuk kihűlni.