Avokadós tarisznyarák




Hozzávalók 6 személyre: 1 pohár majonéz, 1/4 pohár cukor, 450 g tarisznyarák, 2 kockára vágott avokadó, 1 pohár kimagvazott piros szőlő, 1/2 pohár darabolt dió, 1 banános kenyér
Elkeverjük a majonézt a cukorral. Elvegyítjük a tarisznyarák húst az avokadóval, szőlővel és a dióval. Állandó keverés közben hozzáadjuk a majonézhez a gyümölcskeveréket. Felszeleteljük a kenyeret vastag szeletekre. Rátesszük a tölteléket. Tálaljuk.
Banános, diós kenyér (2 db):
4 tojás, 1 1/2 pohár cukor, 1 pohár olvasztott vaj, 1 kiskanál mandulaolaj, 4 db jól érett, összenyomkodott banán, 2 1/2 pohár liszt, 2 1/2 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál ós, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára aprított dió, 1 pohár félbevágott meggy.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Alaposan elkeverjük a tojásokat. Keverés közben hozzáadjuk apránként a cukrot, felolvasztott vajat és a mandulaolajat. Állandó keverés közben hozzátesszük a banánpépet. Nagy edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Hozzáadjuk a tojásos-banános masszát, alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a diót és a meggyet. Kiöntjük a tésztát két kizsírozott (20x10 cm-es) formába és sütőben sütjük 1 órán keresztül (tűpróba). A formákat hűtjük 10 percig, ezután drótból készült, rácsos alátétre tesszük, hogy a kenyér teljesen kihűljön.