Bécsiszeletes szendvics




Hozzávalók 4 személyre: 1/4 pohár tej, 1 tojás, 4 vékonyra vert (egyenként 60 g-os) borjúszelet, 1/4 pohár liszt, 1/2 pohár, sóval és borssal fűszerezett zsemlemorzsa, 2 evőkanálnyi vaj, 3 evőkanál almalé, 3 evőkanál majonéz, 4 császárzsemle, 4 salátalevél Elkeverjük a tojást a tejjel. Megszórjuk liszttel a borjúszeleteket, a tejes tojásba mártjuk, majd megforgatjuk a fűszerezett zsemlemorzsában. Felmelegítjük a vajat egy nagy serpenyőben és a panírozott borjúszeleteket mindkét oldalát 2 1/2 percig sütjük. Az almalevet elkeverjük a majonézzel. Félbevágjuk a zsemléket. Megkenjük az almalés-majonézes szósszal. A zsemlék alsó felére helyezzük a salátalevelet, majd erre a hússzeleteket. Beborítjuk a zsemle felső részével. Tálaljuk.