Bolgár szendvics




1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 150 g juhsajt, 2-3 evőkanál tejszín, só, bors, 1 késhegynyi édes pirospaprika, 8 db paprikával töltött olajbogyó, 4 szelet fehérkenyér, 30 g vaj, 0,5 piros húsú paprika, 0,5 zöld húsú paprika 
A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Megtisztítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. A vörös-hagymát felvágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Megmossuk, szárazra törölgetjük, és szeletek-re vágjuk a paradicsomot. A juhsajtot és tejszínt összekeverjük. Beletesszük a vöröshagymát és fokhagymát is, majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Karikákra szeleteljük az olajbogyókat. A kenyereket megkenjük vajjal, paradicsomkarikákat teszünk rá. Rákenjük a sajtkrémet. Olajbogyóval díszítjük, majd 12 percig sütjük.
Eközben a megmosott, magházuktól és ereiktől megtisztított paprikákat karikákra vágjuk. A meleg szendvicseket tányérokra tesszük, paprikával díszítjük, és azonnal tálaljuk.