1 fej vöröshagyma, 1 gerezd
fokhagyma, 2 paradicsom, 150 g juhsajt, 2-3 evőkanál tejszín, só, bors, 1
késhegynyi édes pirospaprika, 8 db paprikával töltött olajbogyó, 4 szelet
fehérkenyér, 30 g vaj, 0,5 piros húsú paprika, 0,5 zöld húsú paprika
A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük.
Megtisztítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. A vörös-hagymát felvágjuk, a
fokhagymát összezúzzuk. Megmossuk, szárazra törölgetjük, és szeletek-re vágjuk
a paradicsomot. A juhsajtot és tejszínt összekeverjük. Beletesszük a
vöröshagymát és fokhagymát is, majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
Karikákra szeleteljük az olajbogyókat. A kenyereket megkenjük vajjal,
paradicsomkarikákat teszünk rá. Rákenjük a sajtkrémet. Olajbogyóval díszítjük,
majd 12 percig sütjük.
Eközben a megmosott, magházuktól
és ereiktől megtisztított paprikákat karikákra vágjuk. A meleg szendvicseket
tányérokra tesszük, paprikával díszítjük, és azonnal tálaljuk.