(4 személyre)
Hozzávalók: 8 szelet körbevágott
kenyér, 1 dl megmaradt burgonyapüré, 1 tojás, 2 evőkanál reszelt sajt, 2 dkg
vaj vagy margarin, 1 kis diónyi vöröshagyma, kevés só és törött fehér bors, 1
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
A nyers, kissé felvert tojást
összekeverjük a burgonyapürével és a reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a
megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát. A sóval, a borssal és a
szerecsendió-virággal ízesítjük, végül hozzákeverjük a megpuhított, de már nem
forró vajat. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a burgonyás
masszát rákenve, tepsire vagy sütőlemezre helyezzük. Előmelegített forró sütőbe
vagy grillsütőbe tolva, szép sárgásbarnára (de nem nagyon sötétre) sütjük.
Fokhagymával vagy kaporral is lehet ízesíteni, de egyidejűleg vagy az egyikkel,
vagy a másikkal.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.