Burgonyapürés szendvics




(4 személyre)
Hozzávalók: 8 szelet körbevágott kenyér, 1 dl megmaradt burgonyapüré, 1 tojás, 2 evőkanál reszelt sajt, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 kis diónyi vöröshagyma, kevés só és törött fehér bors, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
A nyers, kissé felvert tojást összekeverjük a burgonyapürével és a reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát. A sóval, a borssal és a szerecsendió-virággal ízesítjük, végül hozzákeverjük a megpuhított, de már nem forró vajat. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a burgonyás masszát rákenve, tepsire vagy sütőlemezre helyezzük. Előmelegített forró sütőbe vagy grillsütőbe tolva, szép sárgásbarnára (de nem nagyon sötétre) sütjük. Fokhagymával vagy kaporral is lehet ízesíteni, de egyidejűleg vagy az egyikkel, vagy a másikkal.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.