Hozzávalók: 8 db nagy
savanyú-káposzta levél, 2 közepes nagyságú, héjában főtt burgonya, 2 gerezd
fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg vaj (vagy
margarin), 1 savanykás, aromás alma, 1 mokkáskanál törött fehér bors.
A megfőtt, még meleg burgonyát
hámozás után lereszelem, az almát megmosom, kicsumázom, és ugyancsak
lereszelem. A vajat a tejföllel habosra keverem, beleteszem a zúzott fokhagymát
és a fűszereket, majd hozzákeverem a reszelt burgonyát és az almát. A kierezett
savanyúkáposzta-leveleket egyenként kiterítem, és mindegyiket bekenem a
burgonyás krémmel. Ezután szorosan felcsavarom, mint a rétest szokás. Egyenként
folpack fóliába vagy alufóliába csomagolom, és a hűtőszekrényben jól
kifagyasztom. Tálalás előtt ujjnyi vastag karikákra vágom és megmosott,
leszárított salátalevelekre helyezem.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.