2 szelet húsos szalonna (kb. 60
g) , 2 csirkemell bőr és csont nélkül (kb. 300 g) , 8 szelet fehér kenyér , 4
szelet korpás kenyér 8 levél, fejes salátáról , 2 nagy érett paradicsom 6
evőkanál majonéz só , fekete bors
Serpenyőben közepes hőfokon
mintegy 5 percig ropogósra sütjük a szalonnát. Szalvétával felitatjuk a zsírt,
majd minden szeletet keresztben megfelezünk.
A csirkemelleket mindkét oldalán
a szalonna zsírjában, ugyanabban a serpenyőben, 3 percig sütjük, amíg a
villaszúrás nyomán kifolyó lé tiszta nem lesz. Ezt követően a csirkemellet
keresztben szeletékre vágjuk.
A kenyérszeleteket megpirítjuk.
Közben megmossuk és lecsepegtetjük a salátaleveleket, majd szeletekre vágjuk. A
pirítósokat megkenjük majonézzel. 4 szelet fehér kenyéren elrendezzük a
salátalevelek felét és az összes szalonnaszeletet. A paradicsomszeletek. felét
rátesszük, majd le- fedjük a korpás kenyérrel. Minden korpás kenyérre
csirkehúst helyezünk, majd sóval és borssal ízesítjük. Rárakjuk a maradék
paradicsom- szeleteket, a fejes salátát, és a fehér kenyeret. A szendvicseket
átlósan háromszögformára vágjuk, azonnal tálaljuk.