Csirkés klubszendvics




2 szelet húsos szalonna (kb. 60 g) , 2 csirkemell bőr és csont nélkül (kb. 300 g) , 8 szelet fehér kenyér , 4 szelet korpás kenyér 8 levél, fejes salátáról , 2 nagy érett paradicsom 6 evőkanál majonéz só , fekete bors
Serpenyőben közepes hőfokon mintegy 5 percig ropogósra sütjük a szalonnát. Szalvétával felitatjuk a zsírt, majd minden szeletet keresztben megfelezünk.
A csirkemelleket mindkét oldalán a szalonna zsírjában, ugyanabban a serpenyőben, 3 percig sütjük, amíg a villaszúrás nyomán kifolyó lé tiszta nem lesz. Ezt követően a csirkemellet keresztben szeletékre vágjuk.
A kenyérszeleteket megpirítjuk. Közben megmossuk és lecsepegtetjük a salátaleveleket, majd szeletekre vágjuk. A pirítósokat megkenjük majonézzel. 4 szelet fehér kenyéren elrendezzük a salátalevelek felét és az összes szalonnaszeletet. A paradicsomszeletek. felét rátesszük, majd le- fedjük a korpás kenyérrel. Minden korpás kenyérre csirkehúst helyezünk, majd sóval és borssal ízesítjük. Rárakjuk a maradék paradicsom- szeleteket, a fejes salátát, és a fehér kenyeret. A szendvicseket átlósan háromszögformára vágjuk, azonnal tálaljuk.