Az egyszerű szalámis szendvicset
már a napköziből jól ismerjük. De milyen egy igazán extra csirke szendvics
különlegesség? Hozzávalók: 25 dkg
lebőrözött, kicsontozott csirkemell, 50 dkg lebőrözött, kicsontozott
csirkecomb, 40 dkg majonéz, Grill fűszerkeverék, 7 dkg zeller, 5 dkg dió, 15
dkg vaj, 1 kenyér, 1 kis fej saláta, olívaolaj 1. Egy tűzálló tálat
kiolajozunk, a húsokat a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és 2 dkg vajjal
bekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, de nem pirítjuk. A salátát
megmossuk. 2. A húst összevagdaljuk, összekeverjük a majonézzel, reszelt
zellerrel, összevágott dióval és sóval, borssal ízesítjük. A kenyeret
felszeleteljük, héját levágjuk és megvajazzuk. A szeletek felére csirkesalátát
teszünk és betakarjuk salátalevéllel. A maradék szeletekkel beborítjuk, kicsit
összenyomjuk, és folpackba csomagolva egy órát behűtjük. 3. Tálaláskor ujjnyi
széles szeletekre vágjuk.