Csirkés szendvics




Az egyszerű szalámis szendvicset már a napköziből jól ismerjük. De milyen egy igazán extra csirke szendvics különlegesség?  Hozzávalók: 25 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkemell, 50 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkecomb, 40 dkg majonéz, Grill fűszerkeverék, 7 dkg zeller, 5 dkg dió, 15 dkg vaj, 1 kenyér, 1 kis fej saláta, olívaolaj 1. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, a húsokat a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és 2 dkg vajjal bekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, de nem pirítjuk. A salátát megmossuk. 2. A húst összevagdaljuk, összekeverjük a majonézzel, reszelt zellerrel, összevágott dióval és sóval, borssal ízesítjük. A kenyeret felszeleteljük, héját levágjuk és megvajazzuk. A szeletek felére csirkesalátát teszünk és betakarjuk salátalevéllel. A maradék szeletekkel beborítjuk, kicsit összenyomjuk, és folpackba csomagolva egy órát behűtjük. 3. Tálaláskor ujjnyi széles szeletekre vágjuk.